Web Analytics Made Easy - Statcounter

پوستر کنگره ملی «شعر و ادب ایران؛ بزرگداشت استاد سید محمد حسین شهریار» توسط معاونت فرهنگی واجتماعی شهرداری تبریز منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری برنا در آذربایجان شرقی، کمیته علمی کنگره از استادان، محققان و ادب پژوهان گرامی برای ارائه نویافته های علمی در موضوعات پیشنهادی یا هر موضوع مرتبط با عنوان کنگره، در قالب مقالات علمی – پژوهشی استقبال می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محورهای کنگره:

جهان بینی و نگرش دینی و اعتقادی شهریار شهریار و وحدت ملی و هویت ایرانی شهریار، زبان مادری و زبان ملی بررسی پژوهش های شهریار شناختی در ایران و جهان شهریار و شعر کلاسیک شهریار و فردوسی شهریار و نظامی شهریار و سعدی شهریار و مولوی شهریار و حافظ شهریار و شعر نو شهریار و نیما شهریار و نوپردازان تاثیر شهریار بر شعر فارسی معاصر شهریار و شعر کلاسیک ترکی نوآوری‌های شهریار در شعر ترکی  حیدر بابایه سلام و نظیره های آن در ایران و جهان (جمهوری آذربایجان، ترکیه، ترکمنستان، قزاقستان، عراق، سوریه، ...)  ترجمه ها و نظیره های فارسی حیدر بابایه سلام شهریار و فضولی شهریار و شاعران بزرگ ترکی‌گوی (صرّاف، لعلی، معجز شبستری، نباتی، سیّد عظیم شیروانی و ...)  ابعاد هنری و جمال‌شناختی منظومۀ سهندیم (سهندیّه)  تاثیر شهریار بر شعر معاصر ترکی شهریار و مشاهیر آذربایجان مکتب شهریار سبک و زبان شهریار شهریار و سبک های شعر فارسی نقد شعر شهریار نقد دیدگاه ها و پژوهش‌ها در حوزهء شهریارشناسی ظرفیت های نمایشی، روایی و داستانی شعر شهریار انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در شعر شهریار بررسی اشعار آیینی شهریار مردم و جامعه در شعر شهریار شهریار و فرهنگ مردم شهریار و معاصران او(ملک الشعرای بهار، ایرج میرزا، عارف قزوینی، میرزاده عشقی، پروین اعتصامی، امیری فیروزکوهی، رهی معیری، فرخ خراسانی، هوشنگ ابتهاج، گلشن آزادی، فریدون توللی و...) طنز در شعر شهریار غزل فارسی و شهریار مثنوی سرایی و شهریار

با توجه به شرایط کشور درباره شیوع بیماری کرونا، مهلت ارسال آثار تا ۳۰ مهرماه ۱۳۹۹ تمدید گردید.

آدرس دبیرخانه کنگره: تبریز، خیابان آزادی، چهارراه ابوریحان، نبش لاله زار جنوبی، ساختمان مرکزی شهرداری تبریز، طبقه چهارم، ضلع غربی، معاونت فرهنگی اجتماعی، تلفکس: ۳۴۷۷۰۱۰۹  ۰۴۱

 

وب سایت: shahryar-cgs.tabriz.ir

پسـت الکترونیک: shahryarcongress@gmail.com   

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: شعر شهریار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۷۲۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایزه نوبل ادبی باید به فردوسی تعلق می‌گرفت

نشست رسانه‌ای بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی یکشنبه -۱۶ اردیبهشت- با حضور محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، سعد سکندرخان رئیس موسسه فرهنگی اکو، سیدجواد موسوی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی و محمد حسین‌زاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.

محمود شالویی در این نشست با اشاره به اینکه جوانان باید بیش از هر زمان دیگر به هویت ایرانی افتخار کنند، گفت: فردسی مظهر افتخار به ایران به شمار می‌رود، امیدوارم با برگزاری برنامه‌هایی بتوانیم کاری کنیم تا او را به نسل جدید بشناسانیم. اقدامات انجمن مفاخر به کتاب، برگزاری بزگداشت‌ها و همایش‌ها محدود نمی‌شود، ساخت مجموعه تلویزیونی، پویانمایی و فیلم سینمایی در دستور کار ما قرار گرفته و در نشست خبری درباره همکاری بنیاد فارابی و سازمان سینمایی اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با تاکید بر اهمیت معرفی جهانی فردوسی، افزود: امیدوارم در معرفی فردوسی از ابزار و زبان روز استفاده بیشتری شود و بتوانیم این برنامه‌ها را برای جهانیان قابل استفاده کنیم. در گرامیداشت فردوسی موضوع توجه به زبان فارسی بیش از هر زمان دیگری مورد توجه قرار می‌گیرد. در لابه‌لای اقدامات، محور بودن زبان فارسی را در مورد توجه قرار می‌دهیم. ترجمه شاهنامه به زبان‌های زنده دنیا را با جدیت آغاز خواهیم کرد و سال آینده از تعداد ترجمه‌ها سخن خواهیم گفت.

سعد سکندرخان با اشاره به اینکه یکی از وظایف موسسه فرهنگی اکو برگزاری رویداد‌های فرهنگی در زمینه بزرگداشت مفاخر است، گفت: شخصیت فردوسی فرصت خوبی برای برگزاری این رویداد‌ها است. شخصیت‌هایی مانند مولانا و فردوسی به یک مرز و بوم محدود نمی‌شوند و به همه جا تعلق دارند.

رئیس موسسه فرهنگی اکو ادامه داد: اشعار فردوسی آنقدر زیبا است که اگر قرار بود در آن زمان جایزه نوبل ادبی فعال باشد، قطعا این جایزه به فردوسی تعلق می‌گرفت. متاسفانه تا به حال ترجمه‌ای از شاهنامه فردوسی به زبان اردو ندیدم، آرزو دارم بتوانم این کتاب را به زبان اردو بخوانم. البته یادگیری زبان فارسی را آغاز کردم.

او با اشاره به همکاری میان موسسه اکو و انجمن مفاخر، توضیح داد: از سال گذشته همکاری میان اکو و انجمن مفاخر شروع شده است. یکی از مهم‌ترین آنها بزرگداشت سعدی بود.

محمد حسین‌زاده با تاکید بر اینکه فردوسی با پایداری و مقاومت زبان فارسی را حفظ کرد گفت: فردوسی با حفظ جغرافیای فرهنگی رستم‌ها، سیاوش‌ها را تربیت کرد، وظیفه ما است که با بزرگداشت او و میراث او یعنی شاهنامه به راهش ادامه دهیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی با اشاره به پیچیدن ندای مظلومیت مردم فلسطین در جهان، ادامه داد: امسال به همت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت میراث فرهنگی و انجمن مفاخر سازمان‌ها و نهاد‌های مختلفی برنامه‌هایی برای فردوسی ترتیب دادند. در مشهد تمرکز این اقدامات انجام می‌شود.

او با اشاره به اینکه در طول دو سال گذشته از حماسه پژوهان تقدیر شده است، افزود: آثار و تلاش‌های این پژوهشگران در تاریخ کشور ماندگار است. تلاش است ورودی شهر‌های مختلف در سراسر کشور به نام فارسی باشد و میدان یا خیابانی را با نام فردوسی داشته باشد.

سیدجواد موسوی حکیم ابوالقاسم فردوسی را متعلق به دنیا و ایران دانست و ادامه داد: روز ۲۵ اردیبهشت بزرگداشت فردوسی، برنامه‌هایی در بخش‌های علمی، پژوهشی، فرهنگ و هنر برگزار می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی خراسان رضوی ادامه داد: روز بزرگداشت فردوسی با ایام دهه کرامت مصادف شده است. دبیرخانه ستاد اجرایی نتیجه ۶ ماه اقدامات خود را انجام داد، تا معرفی شخصیت فردوسی در عرصه عمومی ممکن شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • جایزه نوبل ادبی باید به فردوسی تعلق می‌گرفت
  • رشت میزبان دوازدهمین کنگره ملی سوختگی ایران شد
  • رشت میزبان دوازدهمین کنگره ملی سوختگی ایران است
  • بررسی ابعاد مختلف تروما در کنگره جراحان ایران
  • جمهوری اسلامی؛ عصر شکوفایی ادبیات اقوام/ شیرنوایی نابغه ای که ناشناخته مانده است
  • نخستین کنگره ملی ایران شناسی برگزار می‌شود
  • ببینید/منزل استاد شهریار و یادآوری یک شب‌نشینی باشکوه
  • تروما چهارمین علت مرگ در دنیا
  • گردهمایی جامعه جراحان ایران در تهران/ تبادل اطلاعات علمی
  • عملیات وعده صادق تاثیرات راهبردی در منطقه و جهان داشت