Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- نویسنده «لبخند بر لب شعر» گفت: ایشان در دیدار‌های خود با نویسندگان و شعرا همواره بر اصول اولیه نگارش و چهارچوب‌های واقعی شعر تأکید داشته‌اند، رهبر معظم انقلاب در بخشی از گفت و گوهایشان با اهالی فرهنگ تأکید کرده بودند شعر و زبان فارسی را به عنوان ثروت ملی کشور باید در نظر گرفت. تاریخ انتشار: 08:46 - 27 شهريور 1398 - کد خبر: ۵۵۰۴۹۹

اسماعیل امینی نویسنده «لبخند بر لب شعر» در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان پیرامون اهمیت و جایگاه شعر و ادبیات پارسی گفت: زبان فارسی یکی از ارکان اصلی فرهنگ ما است و هویت ملی را تشکیل می‌دهد، زبان فارسی در کنار لهجه‌های محلی هویت مشترک به جامعه ایرانی داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با انتقاد از رویکرد‌های آموزشی آموزش و پرورش ابراز کرد: طی سال‌های گذشته ایجاد مقوله‌ای به عنوان کنکور وجود دارد که زبان فارسی را تحت تأثیر قرار داده و هیچ‌گونه ارزشی برای این زبان و این هویت قائل نیست گویی علم تنها در علوم تجربی خلاصه شده و زبان که از ارکان مهم زندگی اجتماعی است  مورد توجه نیست.

امینی ضرورت توجه به زبان در رسانه‌ها امری مهم دانست و افزود: رسانه‌ها متأسفانه زبان فارسی را بی‌اهمیت می‌دانند با بیان و نوشتار‌های اشتباه خود به ادبیات بی‌اعتنایی می‌کنند، رسانه‌ها جملات و کلمات غلطی تولید و بیان می‌کنند که تأمل‌برانگیز است، این در حالی است که وقتی در جامعه و در کنار مردم قرار می‌گیریم یا در اجتماع وارد می‌شویم شاهد بیان درست کلمات و جملات از سوی مردم هستیم.


وی بیان کرد: برنامه‌های ادبیاتی در رسانه ها کم هستند، تک برنامه‌هایی هم که وجود دارد با بیانات غلط و اشتباهات جذابیت را برای مخاطب کاهش می‌دهند، آن‌ها حتی معرفی کتاب را نیز مهم قلمداد نمی‌کنند و به سادگی از کنار این مسئله مهم فرهنگی عبور می‌کنند. رسانه‌های ما که باید در مقابل دشمن ایستادگی کنند با اشتباهات خود دشمن را به تخریب فرهنگ ادبیات ایرانی اسلامی نزدیک می‌کنند.

امینی ثروت‌های انبوه حوزه ادبیات و آثار فاخر گذشته شاعران بزرگ ایرانی را ارزشمند دانست و تصریح کرد: فرهنگ بزرگ ایران زبان فارسی را در بر دارد و شاعران ارزشمند و بزرگی را پرورش داده است، اشعار هر کدام از این شعرا جای بحث و بررسی فراوان دارد و هر کدام به عنوان یک ارزش در فرهنگ اسلامی و ایرانی شناخته می‌شود، کلماتی برخاسته از پند و تجربه که با زبانی فاخر و تمثیل‌های جذاب بیان شده، اما از آن‌ها بهره درستی برده نمی‌شود.

وی بی‌توجهی به ادبیات و شاعران بلندآوازه ایران را مورد بررسی قرار داد و تأکید کرد: مولانا شاعری پارسی‌گو بوده، اما ببیند کشور همسایه چگونه از آن بهره‌برداری کرده و علاوه بر بهره‌برداری فرهنگی بهره‌برداری بزرگ توریستی را نیز انجام داده و چه میزان ارز وارد کشور خود می‌کند. هم اکنون ما شاعران بزرگی مانند فردوسی، حافظ، سعدی و عطار را داریم و هیچ بهره برداری از آنان انجام نشده است. در سال حدود ۲ میلیون توریست در سالگرد مولانا به قونیه مسافرت می‌کنند و اشعار این شاعر به زبان‌های ترکی برای جهانگردان بیان می‌شود. وقتی ما از ظرفیت‌ها درست استفاده نکنیم دیگران نیز استفاده می‌کنند.

امینی استفاده از ظرفیت‌ها را رویکردی مهم در عصر امروز داست و ابراز کرد: حتی در برخی از کشور‌های جهان کرسی‌های تخصصی در خصوص عبید شناسی و یا عطار شناسی برپا می‌شود، اما در ایران از بین ۵۰ تا ۴۰ دانشگاه ادبیات پارسی که داریم چه تعداد کرسی تخصصی برگزار کرده‌ایم و چه میزان از فرهنگ و ظرفیت‌ها بهره‌برداری شده است.

وی در خصوص شاخص‌ها و ویژگی‌های شعر شهریار بیان کرد: آثار شعری شهریار به دو زبان ترکی و فارسی سروده شده است گویی با دو شاعر بزرگ که هر کدام مضامین و بیانات خاصی را مطرح کرده روبرو هستیم هر کدام از این شعر‌ها و زبان‌ها ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارد شعر‌های شهریار در هر دو زبان سرآمد محسوب می‌شود.

این نویسنده به توصیف اشعار شهریار پرداخت و ابراز کرد: در زبان ترکی اشعار شهریار عالمی دیگر دارد و در اوج قرار گرفته، احاطه شهریار به هر دو زبان به دو گونه متفاوت سروده شده است. احاطه‌ای که نسبت به زبان فارسی وجود دارد و شناخت وی از طبقات و گونه‌های مختلف فرهنگ و زبان بسیار واضح بوده و جذابیت اشعار را افزایش داده است، این امر از گفتگو‌های وی در شعر با مردم و حتی در فاخرترین قصیده‌هایش مشخص است.


امینی ابراز کرد: شهریار در طبقات و گونه‌های مختلف زبان ترکی نیز احاطه دارد و با اینکه مجموعه شعر ترکی‌اش گسترده نیست، ولی از جذابیت فراوانی برخوردار است. زیرا آذین شده به ضرب‌المثل‌ها، کنایه‌ها و تمثیل‌هایی است که نشان می‌دهد به فرهنگ مردم هم اشراف لازم را داشته است. وی الگویی خوب برای نسبت بین گذشته و حال شعر و ادبیات فارسی محسوب می‌شود.

نویسنده کتاب «لبخند بر لب شعر» پیرامون اشراف مقام معظم رهبری در شعر و ادبیات فارسی خاطرنشان کرد: اشراف مقام معظم رهبری سبب شده تا به حوزه شهر و ادبیات در کنار سایر مشغله‌های خود توجه کنند، ایشان در دیدار‌های خود با نویسندگان و شعرا همواره بر اصول اولیه نگارش و چهارچوب‌های واقعی شعر تأکید داشته‌اند، رهبر معظم انقلاب در بخشی از گفت و گوهایشان با اهالی فرهنگ تأکید کرده بودند شعر و زبان فارسی را به عنوان ثروت ملی کشور باید در نظر گرفت و در خصوص پتانسیل شعر برای انتقال پیام‌های معنوی تأکید فراوانی داشته‌اند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اسماعیل امینی شعر و ادبیات پارسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۴۸۶۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام جمعه قم: در اسرائیل تظاهر کنندگان تصویر رهبر معظم انقلاب را حمل کردند و شعار دادند ما را از دست نتانیاهو نجات دهید

امام جمعه قم گفت: استکبار جهانی و دشمنان بشریت همواره در برابر بیداری ملت‌ها احساس خطر می‌کنند و هر جریانی که برابر آنان قدعلم کند، نظام مستکبر بدنبال خاموش کردن آن است.

به گزارش مهر؛ آیت الله سید محمد سعیدی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته قم که در مصلای قدس این شهر برگزار شد گفت: در روز شهادت امام صادق علیه‌السلام رژیم شاه به مدرسه فیضیه حمله کردند و طلاب و مردمی که در این مراسم حضور یافته بودند را مورد شتم و ضرب قرار دادند و شماری را نیز به شهادت رساندند.

امام جمعه قم با تسلیت شهادت صادق آل محمد (ص) بیان کرد: باید بدانیم علت تمام مصیبت‌هایی که در حق اهل بیت علیهم السلام روا داشته شده چه بوده که امام باقر علیه السلام فرمود هر کسی ستم‌های ناروایی که بر ما اهل بیت علیهم السلام روا داشته نشناسد با کسانی که این کار‌ها را انجام دادند شریک است.

آیت الله سعیدی گفت: ائمه معصومین علیهم السلام در طول امامت خود بدنبال حاکمیت الهی بودند و حاکمان زمان می‌دانست که امام صادق علیه السلام داعیه امامت دارد و درسی که ما باید در این عرصه بگیریم پیروی از سیره اهل بیت علیهم السلام است و کسی که می‌گوید دین از سیاست جدا است در واقع از اسلام و دین چیزی نفهمیده است.

خطیب جمعه قم با اشاره به عملیات غرور آفرین وعده صادق گفت: این عملیات دارای ابعاد گسترده و پیچیده‌ای بود که ایران اسلامی در این عملیات محاسبات چندین ابرقدرت را بهم ریخت.

تولیت حرم بانوی کرامت افزود: در اسرائیل تظاهر کنندگان اسرائیلی تصویر رهبر معظم انقلاب را حمل کردند و شعار دادند ما را از دست نتانیاهو نجات دهید.

وی گفت: رهبر معظم انقلاب در خصوص حل مشکل فلسطین در دیدار با معلمان تاکید کردند هیچ راه حلی جز بازگشت صاحبان این سرزمین وجود ندارد.

آیت الله سعیدی با اشاره به اعتراض دانشجویان علیه جنایات رژیم اشغالگر قدس بیان کرد: اقدام دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا و اروپا یادآورد تدبیر حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی است که در سال‌های اخیر برای جوانان آمریکا و اروپا دو نامه نوشتند و در این نامه‌ها در برقراری تعامل فرهنگی مخاطب خود را جوانان قرار دادند و تلاش شد تا راهبرد بیداری در غرب پدید آید.

امام جمعه قم ادامه داد: استکبار جهانی و دشمنان بشریت همواره در برابر بیداری ملت‌ها احساس خطر می‌کردند و هر جریانی که با بیداری ملت‌ها قد علم کرد، نظام مستکبر بدنبال خاموش کردن آن‌ها است، چرا که آنان می‌دانند اگر ملت‌ها بیدار شوند، نمی‌توانند به چپاول خود ادامه دهند و امروز این شرایط در غرب حاکم است.

وی اضافه کرد: متأسفانه عده‌ای امروز در برابر اقدامات آمریکا علیه دانشجویان سکوت کردند.

آیت الله سعیدی با اشاره به آغاز دهه کرامت گفت: خروجی دهه ولایت صرف شادی و بزرگداشت نیست و بیان فضائل اهل بیت علیهم السلام باید در دستور کار باشد و خروجی دهه کرامت باید افزایش میزان ارادت و عمل مردم به آیات الهی باشد.

امام جمعه قم ابراز کرد: زیارت با معرفت اهل بیت علیهم السلام و عمل به احکام اسلامی باید سرلوحه برنامه‌ها باشد.

آیت الله سعیدی افزود: از نیروی انتظامی به دلیل تلاش‌هایی که در عرصه حجاب و عفاف دارد باید تقدیر کرد.

وی بیان کرد: رئیس جمهور ۲۰ اردیبهشت در قالب دومین سفر به استان قم خواهند آمد که امید است این سفر نیز پر از خیر و برکت باشد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبر معظم انقلاب در نمایشگاه کتاب
  • دیدار رئیس سازمان فرهنگ با معاون وزیر خارجه ارمنستان
  • فیلم| در آخرین دیدار شهید زاهدی با رهبر معظم انقلاب چه گذشت؟
  • کتاب‌های تازه رهبر انقلاب در نمایشگاه کتاب
  • کتاب‌های تازه رهبر معظم انقلاب در نمایشگاه کتاب
  • کتاب‌های تازه رهبر معظم انقلاب
  • ببینید | ادبیات فارسی بر قله جهان
  • امام جمعه قم: در اسرائیل تظاهر کنندگان تصویر رهبر معظم انقلاب را حمل کردند و شعار دادند ما را از دست نتانیاهو نجات دهید
  • ادبیات فارسی بر قله جهان + فیلم
  • امام جمعه قم: در اسرائیل تظاهرکنندگان تصویر رهبر انقلاب را حمل کردند و شعار دادند ما را از دست نتانیاهو نجات دهید